Статии

7 причини да инсталирате климатик във Вашия имот

блог.png

С постоянното покачване на температурите, всеки от нас търси най-ефективния начин да се разхлади без сметките му за електроенергия драстично да се повишат. Климатиците са не само достъпни, но са също така и много ефективни. Не заемат много място във Вашия дом и се предлагат в широк диапазон от модели, размери и дори дизайн.

Предлагаме Ви 7 причини, поради които да инсталирате климатик във Вашия имот:

 1. Достъпни

В днешно време климатиците са все по достъпни и в този ред на мисли клиентът е свободен да избере възможно най-изгодния за него вариант според бюджета, нуждите си и помещението, в което ще бъде инсталиран.

 1. Енергийноефективни

Ако искате Вашият дом да остане прохладен за дълго време, без това да доведе до големи енергийни разходи, един климатик е най-добрият вариант. Когато правите проучване какъв точно да закупите, винаги се интересувайте от неговия енергиен клас.

 1. Лесни за инсталация

Въпреки че всеки един монтаж е строго индивидуален и може да се различава според особеностите на обекта, ако се доверите на добри специалисти, няма да имате никакъв проблем.

 1. Универсални

Климатичните системи намират приложение в различни по вид помещения. В зависимост от типа, те реално могат да се използват във всяко помещение във Вашия дом: спалня, кухня, кабинет, както и във фитнес залите, театри, офиси, индустриални помещения  и много др. Разбира се, изключително важно е да съобразите необходимата мощност според големината на помещението, което ще се охлажда или отоплява.

Ние от ClimaCom можем да Ви предложим дори и прецизна климатизация за Вашия IT бизнес. M-серията MSY-TP на Mitsubishi Electric с хладилен агент R32 е идеален за малки компютърни зали или сървърни помещения, които изискват по-специфично охлаждане.

MSY-TP има изключително висока охлаждаща мощност – до -25ºC външна температура на въздуха.

Той е компактен, със стилен бял дизайн и висока енергийна ефективност. Предлага се и опция за вграден Wi-Fi интерфейс, който позволява управление дори от разстояние чрез MELCloud приложението на Mitsubishi Electric.

MELCloud e част от ново поколение безжични контроли. Достъпът до Вашите климатични системи Mitsubishi Electric и техните контроли никога не е бил толкова лесен и сега е възможен от разстояние чрез компютри, таблети и смартфони.

Повече информация за продукта може да откриете на посочения линк: https://climacom.com/bg/produkti/precizna-klimatizacija/msy-tp

 1. Разнообразие

Разнообразието е ключов фактор и ние от ClimaCom можем да Ви предложим много модели с различен и елегантен дизайн на вътрешните тела. Това позволява да имате повече гъвкавост при обзавеждането на Вашето помещение, а защо не и да внесете  нужния акцент.

Например, климатиците от сериите MSZ-LN и MSZ-EF се предлагат в няколко цветови варианта и работят с иновативния, енергийноефективен хладилен агент R32.

Повече информация за тях може да откриете на следните линкове:

 1. Характеристики

Има толкова много и различни функции, които климатиците могат да предложат в наши дни. Дори някои от тях да Ви изглеждат ненужни и сложни, веднага след като ги разучите ще разберете, че не е така. Някои от основните функции на климатиците на Mitsubishi Electric са: “Седмичен таймер”, „Автоматичен режим на вентилация“, „WiFi интерфейс“, „Plasma Quad Филтър“.

 1. Компактни

Климатиците не заемат много място в помещението. Разбира се, техните размери варират, но в зависимост от пространството, в което ще се монтират и техния тип, деликатно се съчетават с интериора.

Ако не искате или нямате възможност да инсталирате у дома климатик за стенен монтаж, то моделът MFZ-KJ на Mitsubishi Electric e идеалният алтернативен избор за подов монтаж. С изчистени, ясни линии и силно редуцирана дълбочина, подовите тела RapidHeat са перфектната опция за дискретно отопление с крайстенен монтаж.

Повече информация за продукта ще откриете на следния линк: https://climacom.com/bg/produkti/m-serija/podovi-klimatici/mfz-kj

За повече информация относно продуктите на Mitsubishi Electric, може да посетите нашия сайт: www.climacom.com

 

 Източник: https://airconadvisory.com/7-benefits-of-installing-an-ac-unit-in-your-property/

Advertisements

Климатикът – елегантното и ефективно допълнение към Вашия дом

ClimaCom232EFPremium.png

Климатикът е страхотна инвестиция за Вашия дом. През студените зимни месеци ще Ви осигурява топлина и уют, а през горещите летни дни – прохлада и комфорт. Закупуването на нов климатик е супер идея, дори и за жилище, което бихте искали да продадете, тъй като ще увеличите стойността му и ще подсигурите удобството на бъдещите му собственици.

Много от нас инвестират в други, по-скъпи интериорни проекти, но актуализирането на климатичната система в дома Ви е интелигентна стъпка, която ще Ви помогне да спестите енергия и средства, докато живеете в него.

Изберете климатик, който ще увеличи стойността на Вашия дом

Много експерти по недвижими имоти смятат, че по-голямата част от купувачите очакват климатичната система да работи перфектно, когато купуват имот, така че актуализирането й може да се окаже необходимо, ако искате да привлечете по-голям интерес. За да сте сигурни, че сте избрали подходящия климатик, трябва да имате предвид няколко важни фактора:

Правилният размер климатик

Едно от първите неща, които трябва да имате предвид при закупуването на нов климатик за Вашия дом е неговият размер. Задължително се консултирайте със специалист, за да сте сигурни, че Вашият дом ще се отоплява и  охлажда правилно. Закупуването на по-голямо тяло ще бъде едновременно загуба на пари в енергия и разходи за оборудване. От друга страна, покупката на по-малка климатична единица ще доведе до проблеми при запазване на правилната температура във Вашия имот.

Заменете стария и износен климатик с нов

Понякога ремонта на остарял и износен електрически уред, не е по-добрият вариант, в сравнение с подмяната му с нов. Климатиците на Mitsubishi Electric се отличават със своята енергийна ефективност и качество. Благодарение на голямата дилърска мрежа, с която разполагаме в страната сме винаги до Вас.

Може да намерите нашите дистрибутори тук: http://climacom.com/pages/dealers/0

Енергийна ефективност

Новите собственици на жилища търсят енергийноефективни домове, за да им помогнат да спестят пари и да направят нещо за околната среда, докато са в него. Един от най-добрите начини да направите Вашия имот по-зелен е чрез закупуване на енергийноефективен климатик. Това ще Ви помогне да привлечете повече потенциални купувачи и да поставите имота си в челните редици на пазара.

След като сте решили да закупите подходящият климатик за имота си, трябва също да вземете предвид важността на правилното инсталиране. Климатичните системи изискват внимателна инсталация, за да работят правилно и ефективно в продължение на много години.

Освен енергийноефективни, климатиците на Mitsubishi Electric са и изключително стилни и модерни. Серия EF-Kirigamine Zen, са разработени в три елегантни цвята – черно, бяло и сребристо и допълват идеално модерния домашен интериор. Съчетавайки ниска консумация на енергия с тиха, но мощна работа, тези модели предоставят най-добрите решения за различни интериорни проекти. Всички климатици от серията достигат клас А на енергийна ефективност, а нано-платиненият филтър има антибактериален ефект.

Името на продукта “Kirigamine Zen” е олицетворение на холистичния подход при тази нова продуктова иновация – Киригамине е равнинна област в Япония, известна със своята непокътната природа, а Дзен е синоним на хармония, мир и благосъстояние. Стенните тела притежават стил и елегантност.

Климатиците от серията „Kirigamine Zen” може да намерите тук: http://climacom.com/products/item/958

Източник: https://airconadvisory.com/adding-value-to-your-home-with-an-airconditioning-unit/

Защо климатиците на Mitsubishi Electric са чудесен избор за офиса

ClimaComMultisplitArticle.png

Ето защо климатиците на Mitsubishi Electric са известни със своите качества и ефективност.

С мисията на Mitsubishi Electric да създава най-качествените охлаждащи и отоплителни продукти, не е изненадващо, че климатиците на Mitsubishi Electric придобиват огромно признание по целия свят. Това е особено вярно за офисите, където трябва постоянно да се поддържа подходящата температура и климатиците на Mitsubishi Electric могат да бъдат най-правилното решение. Ето няколко причини, поради които може да искате да се сдобиете с климатик на тази марка.

Край на споровете в офиса

Проучвания, проведени през последните няколко години, са открили, че температурата в офиса може да повлияе на производителността на служителите. В действителност, едно изследване показва, че един на всеки пет служители е спорил с колега за управлението на климатика и 18% от анкетираните работници са признали, че тайно променят температурата, за да отговаря на техните предпочитания. Но с климатиците от серията MSZ-LN това не трябва да бъде проблем.

Новите климатици на Mitsubishi Electric помагат за намиране на правилната температура

Както се очаква от Mitsubishi Electric, новите климатици са оборудвани с най-новите иновации в охлаждането и отоплението. Всеки MSZ-LN има капацитет за охлаждане до 6.1kw и е проектиран за оптимална работа на разходите и енергийна ефективност. Разполага с вграден 3D i-see сензор и независим контрол на ламелите, като чрез термография сензорът улавя и човешкото присъствие.

Новите климатици на Mitsubishi Electric са изключително стилни

Серията MSZ-LN притежава луксозен дизайн и по-висока енергийна ефективност. Вътрешните тела се предлагат в четири цвята: червено, черно, перлено бяло и естествено бяло – всички те са идеални за всяко офисно пространство. Те също така идват с елегантни дистанционни управления в цветове подходящи за всеки един Diamond климатик. Продуктовата гама на LN включва и технологията на подмяна на Mitsubishi Electric, чрез която съществуващ тръбопровод може да бъде пригоден за преустройването на офиси и търговски обекти, за да намалите разходите си, когато ги инсталирате. Освен това, моделът притежава изключително тих режим на работа от 19 dB(A).

Mitsubishi Electric също така са проектирали серията MSZ-LN така, че да изискват по-малка поддръжка. Plasma Quad Plus филтърът използва мощна плазмена технология, която неутрализира дори микроскопичните частици във въздуха, докато двойното покритие на топлообменника, вентилатора и въздуховода предпазва от натрупването на прах и мръсотия.

Повече информация относно серията MSZ-LN, бихте могли да откриете на: http://climacom.com/products/item/1751

 

Източник: https://airconadvisory.com/why-mitsubishi-electric-air-conditioners-are-a-great-choice-for-offices/

Новите външни тела City Multi VRF – серия YNW

ClimaCom Mitsubishi Electric CityMulti.png

Външните тела VRF на City Multi от най-новата YNW серия осигуряват до 33% по-висока сезонна енергийна ефективност от предходния модел и използват до 30% по-малко хладилен агент. City Multi гарантира пълно съответствие с директивата 2021 ErP, като същевременно намалява материалите, времето и труда, необходими по време на инсталацията.

Най-новите системи на City Multi предлагат до 33% по-високи SEER стойности и до 19% по-високи стойности на SCOP, благодарение на новопроектирания scroll компресор с многопортов механизъм и разширен обхват на управление, преработена концепция за потока на хладилния агент и цяла серия от допълнения, свързани с дизайна. Те са най-модерното енергоспестяващо решение за климатизация и отопление, както за по-сложни проекти, които изискват променливо охлаждане и отопление (Y-серия), така и за постигане на едновременно охлаждане и отопление с топлинно възвръщане, само с два тръбопровода (R2-series).

 Високопроизводителен BC-контролер

Сред основните иновации в системите City Multi VRF R2 е напълно обновеният разпределител на хладилен агент (master BC-Controller). Това включва по-голям капацитет за свързване на външните тела, позволява свързването на до 11 BC подконтролера и това дава възможност за дължини на тръбопровода и разлики във височините до 90 метра. Тъй като неговите размери са с 14% по-компактни от тези на предходния модел, BC-контролерът дава възможност за спестяваща пространство инсталация и помага на системата R2 да осигурява още по-гъвкава работа.

Подобрен комфорт

City Multi YNW поставя нови критерии по отношение на комфорта: редуцирани шумови нива, предлага специфичен за местоположението контрол на шума, като същевременно свежда до минимум възможно намаление на производителността. Новите външни тела достигат своята работна температура само за 30 минути след студен старт, постигайки поне 50%  отоплителна мощност, дори по време на процеса на размразяване. И накрая, USB портът осигурява удобен достъп до операционната система за данни.

Лесен монтаж

R2 серията на City Multi VRF системите на Mitsubishi Electric е единственото в света решение, което позволява едновременно охлаждане и отопление с топлинно възвръщане, само с два тръбопровода. Това значително намалява количеството на тръбопроводите, материалите и работата, необходими по време на монтажа. Количеството на зареждания хладилен агент на новия BC-Controller също е с до 30% по-малко, предлагайки значителни предимства по отношение на начин на  доставка, намаляване на разходите, сертифициране на сградите и инсталацията на място.

10-те най-често задавани въпроси за термопомпените системи Ecodan?

ClimaCom FAQ Ecodan.png

1.Какво представлява системата Ecodan?

Системата Ecodan е оборудвана с инверторен компресор, което означава, че тя ще произвежда точно толкова енергия, колкото е нужна в момента, не повече и не по-малко. Това става чрез регулиране на честотата на компресора на малки стъпки.

2. Топлата вода ще бъде ли достатъчно топла?

Не съществува осезаема разлика в доставената топла вода. Ecodan системите могат да предоставят вода с температура до 60°C, дори при -25°C без допълнителни електрически нагреватели.

3. Ecodan ще работи ли при минусови температури?

Да, термопомпата Ecodan функционира при ниски температури, дори и при -25°C. Системата е проектирана да работи с оптимално ниво на ефективност по всяко време на годината. Технологията, която използва, автоматично ще настрои системата така, че никога да не използва повече енергия отколкото е необходимо в даден момент, създавайки един от най-енергоефективните методи за отопление на дома и осигуряване на топла вода за битови нужди.

4. Шумни ли са термопомпите?

Някои термопомпи са по-шумни от други. По-старите технологии, като тези с компресори с фиксирана скорост, са значително по-шумни в сравнение с новото поколение инверторни термопомпи. Ecodan е лидер на пазара и се отличава с шумово ниво от 45dB на 1м разстояние и при пълна мощност на системата. Много други термопомпи имат ниво на шумови емисии с 3dB по-високо от това на Ecodan. Тази разлика може да не звучи значителна, но измерено по логаритмичната скала 3dB увеличават шума двойно.

5. По какво се различава термопомпата Въздух – Вода от термопомпата Земя – Вода или Вода – Вода?

Термопомпите Земя – Вода или Земя – Въздух черпят от абсорбираната в земята енергия, докато термопомпите Въздух – Вода „улавят“ топлинната енергия във външния въздух, която се подновява ежедневно от слънцето. Инсталирането на термопомпа Въздух – Вода е многократно по-лесно и много по-евтино.

6. Възможно ли е да се комбинират радиатори и подово отопление в една и съща система?

Да. Чрез интелигентното управление на термопомпата Ecodan и инсталиран допълнителен смесителен вентил, може да бъде поддържана различна температура в радиаторите и в подовото отопление.

7. За кои видове имоти са подходящи термопомпите Въздух – Вода?

Термопомпите Ecodan са подходящо пълно или частично решение за по-голямата част от съществуващите жилища и нови постройки, които имат добра топлоизолация. За да се постигне максимално ниво на енергийна ефективност, имотът е добре да разполага с двоен стъклопакет, подова и таванна изолация, както и стени с въздушен изолационен слой. Термопомпата от своя страна трябва да има необходимата мощност, за да отговори на максималното потребление на топлинна енергия на имота при най-неблагоприятни (студени) условия.

8. Може ли термопомпата Въздух – Вода да се използва в комбинация с други технологии?

Да, с помощта на подходящи системи за управление, термопомпата може да работи както като помощен източник на топлина, така и като главен, в комбинация с всеки друг агрегат или възобновяем енергиен източник.

9. Лесно ли се инсталира термопомпата Ecodan?

Много строители използват термопомпени системи в новото строителство. Дори и да не притежавате новопостроен имот, Ecodan лесно може да бъде пригоден към вече съществуващата Ви постройка, като монтажът и настройката ще отнемат на един квалифициран инсталатор от 1 до 2 дни.

10. Каква е мощността на системата Ecodan и от какво захранване се нуждая?

Ecodan може да предостави от 5kW до 23kW отоплителна мощност. Тъй като е проектирана за бита и употреба в домашни условия, е подходящо монофазно или трифазно захранване, в зависимост от модела.

MELCLOUD WIFI АДАПТЕР ОТ MITSUBISHI ELECTRIC – КОНТРОЛЪТ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ

ClimaComMelCloud Mitsubishi.png

Мечтали ли сте си някога да контролирате температурата в дома си, без дори да ставате от дивана? Искало ли ви се е да се прибирате във вече затоплен дом през зимата или вече охладена стая през горещите летни дни?

Всичко това сега е възможно с WiFi адаптера на Mitsubishi Electric!

MELCloud e част от ново поколение безжични контроли за климатични и отоплителни системи. Достъпът до Вашите Mitsubishi Electric уреди и техните контроли никога не е бил толкова лесен и сега е възможен от широка селекция компютри, таблети и смартфони.

MELCloud позволява на потребителите лесен контрол, дори когато са на път или си почиват на дивана вкъщи. Софтуерът позволява лесна визуализация на настройките за икономична работа на климатика. Също така са възможни дистанционно управление и контрол на системите във ваканционния Ви дом.

В случай на проблем с климатика, има функция, която Ви уведомява по имейл. Също така MELCloud предоставя информация за местната прогноза за времето, както и данни за контакти със сервизи за обслужване на клиенти.

Необходим е оригинален WiFi адаптер от Mitsubishi Electric, за да се свърже вътрешно тяло или отоплителна система към MELCloud. WiFi адаптера се свързва безжично към Вашия рутер.

5 Причини да контролирате температурата с Wi-Fi

 1. Вашият дом е Вашият рай – не и когато сте принудени да търпите студ или жега в него. Нищо не може да развали спокойна и релаксираща вечер у дома, така както проблеми с температурата.
 2. Лесен за употреба: Може да бъде настроен да работи както със смартфони, така и с компютри. Ако сте на дивана и пишете съобщение или проверявате Facebook, няма нужда да ставате, за да настроите температурата. Контролът е във Вашите ръце.
 3. Без грозни кабели: Нали това е целият смисъл от безжичната технология? Без грозни кабели, сложни инсталации, без притеснения от гризачи или ръжда. Безжичната технология осигурява ново ниво на свобода и гъвкавост.
 4.  Контролът е във Вас: Безжичната система Ви осигурява пълен комфорт и няма нужда да ставате, когато в стаята стане хладно или горещо. Просто настройте температурата чрез Вашия телефон или компютър.
 5. Спокойствие: Дали ще отсъствате през деня заради работа или през цялата седмица заради ваканция, може да контролирате температурата, където и да се намирате. Това Ви позволява да намалите климатика, когато никой не е вкъщи. И така докато спестявате, имате възможност да постигнете истински оазис у дома.

 

Разгледайте предлаганите от нас продукти на: http://www.climacom.com

Предимствата на термопомпените системи Ecodan за Вашия дом

ClimaCom2610.png

Ако живеете в къща или притежавате прекрасна вила извън града, имате нужда от отопление, охлаждане и гореща вода за битовите си нужди, то термопомпите Ecodan на Mitsubishi Electric са точното решение за Вас.

Тайната на впечатляващата ефективност на нашата термопомпа e улавянето на топлинна енергия от атмосферата.

Ecodan е ново поколение икономична природосъобразна система за отопление и охлаждане, която ще Ви осигури повече комфорт и ще намали енергийните Ви разходи.

Високоефективната термопомпена система система улавя „топлината от външния въздух“ – възобновяем енергиен източник, и я пренася в сградата. Тя е както енергоспестяваща, така и безопасна за околната среда.

Интелигентно отопление

Термопомпените системи Ecodan на Mitsubishi Electric са едни от най-модерните отоплителни системи, достъпни както за собствениците на фамилни къщи, така и за търговски помещения.

Цялата линия е сертифицирана от Microgeneration Certification Scheme (MCS), с което се удостоверява, че е интелигентна технология, която произвежда топлинна енергия от възобновяем източник.

Лесен за транспортиране, монтаж и поддръжка

Независимо дали е инсталиран в малки жилища или големи самостоятелни имоти, Ecodan може да намали текущите разходи и емисиите на CO2, да предложи надеждно и устойчиво отопление, и гореща вода през цялата година.

Ecodan може да бъде инсталиран, за да замени съществуваща отоплителна система или да работи заедно с нея в хибриден режим. Може да бъде инсталиран в ново строителство или като проект за обновяване, като също така е съвместим и с подово отопление. Неговата поддръжка е по-лесна в сравнение с други системи за отопление и с професионална профилактика може да предложи средна продължителност на живота от 15 до 20 години.

Намалете емисиите на CO2 и спестете от текущите разходи

Термопомпите Ecodan са постигнали най-високото ниво на ефективност като част от европейските правила за енергийно етикетиране и екодизайн. Рейтингът A++ означава, че е изключително енергийно ефективен, което прави Ecodan ефективен за спестяване на текущи разходи и ефикасен за намаляване на емисиите на CO2.

ClimaCom Ecodan.png

Термопомпите Ecodan Ви дават страхотната възможност да ги управлявате от разстояние. Това е възможно благодарение на MELCloud, безжичният WiFi адаптер на Mitsubishi Electric, който Ви позволява бързо и лесно дистанционно управление, и контрол на телата.

MELCloud e част от ново поколение безжични контролери, които позволяват управление на Ecodan от компютър, лаптоп или смартфон чрез интернет връзка.

Направете крачка към бъдещето с Ecodan сега на www.climacom.com

 

Източник: https://les.mitsubishielectric.co.uk/homeowners/our-heat-pumps

 

5 идеи за по-чист въздух у дома

book-stack-books-contemporary-309724.jpg

Когато става въпрос за качество на въздуха, ние сме сигурни, че ще направите всичко възможно, за да запазим здравето на семейството ни и да имаме възможно най-добрия и чист въздух у дома.

Ако търсите съвети, които може да използвате именно в тази насока, тогава ще харесате тази статия.

Според CPSC (Комисия за безопасност на потребителските продукти), “В последните няколко години, все по-голям брой научни доказателства показват, че въздухът вътре в жилищата и сградите може да бъде по-сериозно замърсен от външния въздух, дори и в най-големите и най-индустриализираните градове.”

“Други изследвания показват, че хората прекарват приблизително 90% от времето си на закрито. По този начин за много хора рисковете за здравето могат да бъдат по-големи поради по-честото излагане на замърсен въздух на закрито”.

beautiful-blooming-botanical-1117275.jpg

1.Стайни растения за чист въздух

Стайните растения пречистват въздуха, те всъщност дишат. Приемат въглероден диоксид и издишват кислород. Хората и животните приемат кислород и издишват въглероден диоксид. Като внасяте растения в дома си, създавате симбиотична връзка, филтрирате въздуха, създавате свеж кислород и същевременно разкрасявате дома си.

Ето някои идеи за стайни растения, които може да използвате:

Алое Вера – растението Алое е чудесен избор, защото е красиво, лесно се отглежда и притежава редица качества:

 • той е чудесен лек при порязвания, изгаряне и детоксикация на тялото Ви;
 • върху листата му ще се появят кафяви петна, когато във въздуха има изобилие от вредни химикали.

Сансевиера – тя е необичайно растение, защото освобождава кислород през нощта, докато повечето растения отделят кислород само през деня. Не се нуждае от много вода и светлина.

Драцена – това красиво растение е чудесно за добавяне на малко свежа нотка към Вашия декор, както и за почистване на токсини от въздуха, като ксилен, трихлоретилен и формалдехид.

apartment-comfort-contemporary-1234462.jpg

2.Проветрявайте често и поддържайте пода чист

Вашият дом, особено ако е по-нов, притежава една лека, но много специфична миризма. Не случайно всички използваме израза „мирише на ново“. В него циркулира един и същ въздух, и е необходимо често да се проветрява, за да не се усеща аромата на всички строителни материали.

Поддържайки подовете чисти, минавайки с моп и прахосмукачка, използвайки изтривалки, Вие отстранявате частици, които в крайна сметка ще се окажат във въздуха.

3.Намалете влажността и мухъла с помощта на влагоуловители

Влажността се натрупва в плътно затворената жилищна среда поради дейности като готвене, къпане и дори просто дишане. Агенцията за опазване на околната среда препоръчва нива на влажност в помещенията между 30% и 60%. Високата вътрешна влажност създава условия за отглеждане на токсични плесени и бактерии.

Използването на влагоуловители ще Ви помогне да управлявате качеството на въздуха, което би могло да предизвика здравословни проблеми във Вашия дом.

Оптималното ниво на влажност във Вашия дом зависи от вашите лични предпочитания, облекло и ниво на физическа активност.

На този линк: http://climacom.com/products/item/642,  ще откриете нашия компактен и мощен изсушител на въздуха, подходящ за помещения с висока влажност. Той притежава съвършен дизайн и техническа надеждност в едно цяло.

 • Поддържане на зададена влажност от 40, 50, 60 и 70% отн. влажност.
 • Икономичност – ниска консумация на енергия.
 • Пречистване на въздуха в помещенията с помощта на екстра филтри.
 • Компютъризирано управление с широк LCD дисплей.
 • Автоматичен режим на работа и експлоатация.
 • Автоматичен рестарт.
 • Възможност за отвеждане на конденза с дренажна тръба.

bloom-blossom-cleaning-434163.jpg4.В домакинството използвайте нетоксични продукти за почистване

95% от химическите вещества, използвани в синтетичните аромати, се извличат от нефт (суров петрол) и включват бензолови производни (канцерогенни), алдехиди, толуен и много други известни токсични химикали.

Ето няколко съвета:

 1. Изберете продукти “без добавки” и “без аромати” за пране и почистване. Традиционните домакински почистващи продукти са един от водещите участници в проблемите с качеството на въздуха в помещенията.
 2. Потърсете аромати, които са на растителна основа.
 3. Използвайте сода за премахване на миризми в дома (върши страхотна работа за хладилника).
 4. Опитайте се да използвате по-малко продукти с аерозолен спрей.

art-close-up-ecology-886521.jpg5.Използвайте екологична боя

Повечето бои са летливи органични съединения.

Те се изпаряват и отделят газове, дори дълго след като са изсъхнали. Боята, например, излъчва само половината от своите летливи органични съединения през първата година. Това може да причини симптоми като главоболие и замайване.

Ако е възможно, използвайте бои, които не съдържат летливи органични съединения.

 

Източник: https://www.centralhtg.com/blog/indoor-air-quality-solutions

Климатиците на Mitsubishi Electric – за Вашия комфорт в офиса

1.jpg

Астрономическото лято официално настъпи и температурите навън постепенно се покачват. Съответно и на работните ни места често вече е достатъчно топло и се налага да пускаме климатика, за да се освежим и разхладим. За съжаление обаче в по-големите колективи е трудно да се намери идеалната среда, в която всеки да се чувства комфортно.

Със сигурност всички сте се сблъсквали с това да Ви е супер топло, а на някои колеги студено и да спорите за температурата в офиса.

Сигурни сме, че дори някои от Вас тайничко и сами са променяли термостата, без да уведомят останалите в помещението.

През последните няколко години са извършени множество проучвания, с цел да се провери дали температурата в офиса оказва влияние върху производителността на служителите.

Досега всеобщото мнение клони към “ДА”.

1 от всеки 5 служители е имал спор с колегите си за дистанционното управление на климатика, докато 18% от тях тайно са променяли температурата.

Намиране на правилната температура

3.jpg

Ние от ClimaCom Ви предлагаме идеалното решение. Серията MSZ-LN на Mitsubishi Electric притежава 3D i-see сензор. Той разпознава присъствието и позицията на хората в помещението и съответно адаптира климатизацията. По този начин стенният климатик Diamond пести не само енергия. Повишава се комфортът, тъй като въздушният поток може да се управлява според потребностите.

Серията е предназначена да оптимизира разходите, като същевременно внася стил във всяко помещение и се грижи за околната среда.

Изящество и стил

Серията MSZ-LN се предлага в четири размера от 2.5kW до 6.1kW, с четири забележителни вътрешни тела в цветовете Червен рубин, Черен оникс, Перлено бяло и Натурално бяло.

4

Plasma Quad Plus филтърът използва мощна плазмена технология, която неутрализира дори микроскопичните частици във въздуха, докато двойното покритие на топлообменника, вентилатора и въздуховода предпазва от натрупването на прах и мръсотия. Патентованото Mitsubishi Electric покритие предотвратява полепване на прах и замърсявания върху филтъра.

А вграденият Wi-Fi интерфейс позволява пълно управление и следене чрез фирменото приложение MELCloud App.

2

Двете ламели на вътрешното тяло работят независимо една от друга, с цел равномерно разпределение на въздуха в помещението. Освен това, моделът притежава изключително тих режим на работа от 19 dB(A).

Продуктовата гама на LN включва и технологията за подмяна на Mitsubishi Electric, чрез която съществуващ тръбопровод може да бъде пригоден за преустройването на офиси и търговски обекти.

Освен серията MSZ-LN с 3D i-see сензор разполагат климатиците MSZ-FH и новите четириструйни касети за сериите Mr.Slim и City Multi на Mitsubishi Electric. Те впечатляват с множество иновативни детайли за изключително висок климатичен комфорт. Благодарение на тях ще намерите точния баланс между всички служители в офиса.

Нашите продукти ще намерите на: http://www.climacom.com

 

Източник: https://vulcanpost.com/641743/airconditioning-malaysia-mitsubishi-msz-ln/

 

 

Най-новият модел климатик на Mitsubishi Electric MSZ – AP

yh

Най-новата серия MSZ-AP са климатици за стенен монтаж, които съчетават идеално енергийна ефективност с модерен дизайн. Със своите изключителни предимства, новото тяло притежава модерно опционално Wi-Fi управление и използва иновативния хладилен агент R32.

Той има потенциал за глобално затопляне приблизително 1/3 * 1 от хладилен агент R410A, като по този начин драстично намалява отрицателното въздействие повече от всякога. Активно представяйки хладилния агент R32 за намаляване ефекта от глобалното затопляне, Mitsubishi Electric продължава да насърчава производството, като се съобразява с околната среда.

ap

Устройствата имат вградени двойни ламели, които разпределят въздушния поток равномерно в цялата стая и разполагат със седмичен таймер за осигуряване на по-добър контрол на графика.

sc

Благодарение на хоризонталния въздушен поток се елиминира неприятното усещане за течение. С помощта на дистанционното управление автоматичните перки могат да се местят както наляво – надясно, така и нагоре – надолу.

gj.png

Страничните отвори за отвеждане на тръбопровода са скрити в кутията и по този начин се получава красив и изчистен дизайн.

gfnj

MSZ-AP има компактен и стилен дизайн, и благодарение на своите изчистени линии се вписва идеално в много и различни интериори.

Също така, новото вътрешно тяло притежава изключително ниски нива на шум при работа от 19dBA.

Климатиците от серията MSZ-AP включват и така нар. технология „Replace Technology“, благодарение на която са подходящи както за нови инсталации, така и за подобрения на стари.

Характеристики и предимства

 • Компактен и стилен бял дизайн
 • Тиха работа с водещи ниски нива на шум в индустрията
 • Висока енергийна ефективност на работа, като се използва хладилния агент R32 с нисък потенциал на глобално затопляне
 • Опционален Wi-Fi интерфейс, позволяващ контрол и мониторинг чрез приложението MELCloud
 • Двойни ламели за разпределение на въздушния поток равномерно в цялата стая
 • Седмичен таймер
 • Разполагат с така наречената „Replace Technology“, което позволява надграждане на системи, чрез използване на съществуващи тръбопроводи

  

 

За повече информация посетете нашия сайт: http://www.climacom.com