Статии

ЗАЩО ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВЕНТИЛАЦИЯ ЗА ПРЕСЕН ВЪЗДУХ ?

lossnay 3

Лошото качество на въздуха в затворени помещения може да допринесе за много проблеми в една сграда.

Прекомерната влажност причинява плесен, а замърсителите, както е известно, са основна причина за здравословни проблеми.

Смята се, че застоялият въздух допринася за значителното понижаване на продуктивността и настроението. Осигуряването на добра вентилация в жилищните и търговски сгради  означава осигуряване на комфортни и безопасни условия на обитаване и труд.

Тъй като необходимостта от подобряване на енергийната ефективност води до увеличаване на въздухонепроницаемостта в сградите, естествената вентилация се оказва все по-малко ефективна и така се поражда нуждата от механична вентилация.

С промените в законодателството, предизвикателството пред проектантите, инсталаторите и ползвателите на всяка една сграда, е да открият решение за вентилация, което едновременно да бъде ефикасно и енергийноефективно.

Mitsubishi Electric удовлетворява тази нужда със серия продукти за вентилация, както за жилищни сгради, така и за търговски и публични помещения. Тези системи са създадени, за да доставят пресен въздух в една сграда, като едновременно извличат застоялия въздух по възможно най-енергийноефективния начин, чрез използване на технология за топлинно възстановяване.

lossnay2

LOSSNAY вентилационни системи за пресен въздух с топлинно възвръщане – перфектното решение от Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric използва Lossnay хартиени сърцевини с топлинно възвръщане за предоставянето на отлична вентилация, заедно със система за отопление и/или охлаждане, осигурявайки здравословна и комфортна среда в сгради с различни приложения.

Разработен и усъвършенстван в период от над 35 години, сърцевините на топлообменника на Lossnay са усъвършенствали механичната вентилация с възстановяването на топлинна енергия, която иначе би била похабена. Това помага за намаляването на енергийните разходи чрез извличане на застоялия въздух и последващото възстановяване на топлинната или охлаждащата енергия към топъл или студен пресен въздух.

 Предимствата на вентилационни системи Lossnay:

 • Чист, пресен въздух без създаване на течения;
 • Подобряване на качеството на въздуха и комфорта в помещенията;
 • Енергийноефективно възстановяване на топлина;
 • Ултратихи;
 • Достъпни за почистване – стандартните филтри могат да се отстранят за регулярно почистване или подмяна;
 • Намаляване на енергийните разходи;
 • Удобно управление.

КАК РАБОТИ LOSSNAY?

Технологията зад енергийната ефективност  на Lossnay сърцевината се крие в конструкцията й, която позволява обмен на  латентна топлина (влага) и осезаема топлина (температура), за да поддържа комфортна вътрешна среда с минимална консумация на енергия.

Енергийноефективна хартиена сърцевина „Hyper-Eco“

Сърцевината на Lossnay е съставена от ултратънка хартия и е поставена в сърцето на системата. Конструирана в нагъната форма и наслоена в алтернативни посоки, сърцевината позволява увеличаване на топлинното възвръщане без смесване на входящ  и изходящ въздух, така че в сградата да попада само пресен въздух. Хартията, използвана в сърцевината на Lossnay, е една от най-тънките в света.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ПОДОБРИ ЧРЕЗ ВЕНТИЛАЦИОННИ СИСТЕМИ LOSSNAY?

 • Подобряване на качеството на въздуха, редуциране нивата на CO2, премахване на миризми и отстраняване на замърсители от въздуха в помещенията;
 • Повече комфорт за хора, страдащи от алергии;
 • Свеж въздух без отваряне на прозорци и шум отвън;
 • Намаляване на влагата в помещенията чрез премахване на застоялия въздух;
 • Технологията за топлинно възвръщане спестява до 86% от топлинната енергия от изходящия въздух, който след това се използва за затопляне или охлаждане на пресния въздух.
 • Външният въздух е предварително затоплен и по този начин отоплителната система не е необходимо да работи при максимален капацитет, което води до намаляване на енергийните разходи.

Eвропейската централа на Mitsubishi Electric в Ратинген – пример за най-успешната интеграция на продуктите на Mitsubishi Electric

Технолоя_2

Използвани са технологиите на Mitsubishi Electric за тяхната нова устойчива бизнес сграда.

Новото седалище на германския клон е най-добрият пример за успешната интеграция на продуктите на Mitsubishi Electric.

Гарантирана е максимална енергийна ефективност в сградата, като e използвано едновременно отопление и охлаждане с топлинно възвръщане. Със City Multi VRF-R2 система, консумацията на енергия може да бъде намалена с до 40%, а инвестиционните разходи до 25% в сравнение с чилър системите .

Използвана е системата Ecodan за захранване на подовото отопление. Термопомпите Въздух – Вода Ecodan черпят енергията си от външния въздух и прецизно регулират полезната си мощност според температурните изисквания.

В сградата са използвани още:

 • MAPS системи които гарантират, че цялата сграда е под пълен мониторинг
 • NEXIEZ-MRL асансьори – по-ниската консумация на енергия, максималната надеждност и усъвършенстваният висококачествен дизайн са ключови изисквания що се отнася до асансьори
 • Сензорите за контакт в пожароизвестяващите системи на Mitsubishi Electric откриват грешки благодарение на димните клапи
 • Компактните контактори имат модулна енергоспестяваща конструкция и могат лесно да бъдат разширени за бързи и безопасни превключвания

Сградата

 • Новият немски клон на Mitsubishi Electric е разположен на 9000м2 парцел в гр.Ратинген
 • Строителството е стартирано през Март 2014г.
 • Преместване през Ноември 2015г.
 • 16,000 м2 офис площи за приблизително 750 служители на пет етажа и половина
 • Офиси и заседателни зали, както и центрове за обучение и технологии
 • Подземен паркинг за 500 автомобила
 • Силно изолирана сградна обвивка и термично остъклени прозорци, за да отговарят на законовите изисквания на Германския регламент за енергоспестяване (EnEV)

Технология

Технологиите на Mitsubishi Electric

 • Термопомпите Въздух – Въздух и Въздух – Вода снабдяват сградата с 2 MW отопление и 2 MW охлаждане. До 3/4 от енергията се генерира от околния въздух.
 • Термопомпите Въздух – Въздух City Multi с VRF-R2 технология едновременно отопляват и охлаждат офис пространството. Интегрираното топлинно възвръщане осигурява до 40% икономия на енергия.
 • Тренировъчното крило се климатизира от хибридна (HVRF) R2 система. В тази област хладилният агент и водата се използват за предаване на енергия.
 • Термопомпите Въздух – Въздух Mr.Slim предлагат централизирани вентилационни тела за отопление и охлаждане. Патентованата Zubadan технология гарантира пълния капацитет за отопление при температури до – 15 °C.
 • Термопомпите Въздух – Вода Ecodan произвеждат топлина за системата за подово отопление във фоайето. Инверторната технология позволява точното регулиране на полезната мощност, за да отговори на търсенето.
 • 50 изсушителя за ръце Jet Towel са използвани в тоалетните

USGBC-Platinum-Grey-02-1

Сертифициране

 • Сертификатът за лидерство в областта на енергийния и екологичния дизайн (LEED) е международно признат сертификат за сгради с ефективно, устойчиво и екологично управление.
 • Критериите за оценка включват устойчиво развитие на територията, качество на енергията и въздуха, материали и ресурси, климат на закрито, дизайн и иновации и регионални приоритети. Категориите включват: сертификация / сребро / злато и платина.

5 начина как да намалим потреблението на топла вода и да спестим средства

Water_CC

 1. Не оставяйте водата да тече постоянно

Лесно е да оставим топлата вода да тече докато мием ръцере си, зъбите си или мръсните съдове, но по този начин буквално източваме средства през кранчето на чешмата. Изтичането на цялата тази топла вода ще се отрази после, както на сметката Ви за вода, така и на сметката за електроенергия.

Преборете лошия навик и не забравяйте да спрете водата, когато не я използвате активно.

 1. Ремонтирайте течащите кранчета

Знаете ли, че изтичането на една капка в секунда може да струва $ 1 (което се равнява на около 1.75 лв.) на месец?

Всеки е имал досадно капещо кранче в дома си. На пръв поглед това е безобидна повреда, но истината, е че ако не го отремонтирате дълъг период от време, това със сигурност ще се отрази на сметката Ви в края на месеца.

 1. Вземайте душ, вместо вана

Според проучване на Геологическата топографска служба на САЩ (USGS) при вземането на вана изразходваме средно 35 галона (около 132 литра) вода повече. USGS препоръчва да вземате душ, вместо вана – стига да следите времето си, защото бихте могли да използвате до 100 галона (около 378 литра) вода, за 20-минутен душ.

 1. Пускайте съдомиялната си машина само когато е изцяло пълна със съдове

Вярвате или не, миялната машина използва около 10 галона (около 38 литра) по-малко вода, отколкото миенето на съдове на ръка.

Съдомиялните машини са невероятни – повечето от нас вече не биха могли да живеят без тях, особено когато имате голямо семейство и няколко деца.

Но не е добре да пускате Вашата съдомиялна машина, освен ако тя не е 100% пълна. В противен случай губите гореща вода.

По-новите съдомиялни машини са по-ефективни и разполагат с повече контрол върху размера на натоварването и използването на водата.

 1. Направете крачка към бъдещето с термопомпени системи Ecodan сега

Ecodan_ClimaCom

Ново поколение икономична природосъобразна система за отопление и охлаждане. Термопомпената система Ecodan на Mitsubishi Electric е високоефективна, енергоспестяваща и безопасна за околната среда.

Със своята гама термопомпи Въздух – Вода Ecodan, Mitsubishi Electric Ви предлага различни решения за отоплението и охлаждането на Вашия дом или за производството на битова гореща вода за Вашето домакинство.

Тайната на впечатляващата ефективност на Ecodan е в улавянето на топлинна енергия от атмосферата. Термопомпите използват електрическа енергия и топлинна енергия от въздуха навън, за да загреят хладилен агент, който от своя страна предава тази топлина на отоплителната инсталация на дома и в бойлера за битова гореща вода.

Вътрешното тяло има компактен дизайн, който позволява лесен монтаж. Оборудвано е с напреднало инверторно управление и точен температурен контрол, който осигурява ефикасно отопление.

Ecodan се отличава със своето уникално енергоспестяване, висок комфорт, лесна експлоатация и поддръжка.

Дистанционното управление на Ecodan системите е лесно и бързо, чрез услугата MELCloud. Безжичните контролери позволяват управление от компютър, лаптоп или смартфон чрез интернет връзка.

 

Повече информация за Ecodan може да откриете тук: https://climacom.com/bg/produkti/ecodan

 

Източник:
https://www.santaenergy.com/blog/8-ways-to-use-less-hot-water/
https://www.knightplumbing.ca/blog/9-ways-to-use-less-hot-water-and-save-money/
https://www.allstate.com/blog/5-facts-water-use-home-im/
https://www.fix.com/blog/reduce-water-waste/

Изсушители за ръце Jet Towel oт Mitsubishi Elеctric

Jet Towel_Smart_Slim_Mini_new

Изсушителите за ръце Jet Towel от Mitsubishi Electric разполагат с множество предимства и са подходящи за употреба в санитарните помещения на офиси, търговски центрове, магазини, салони за красота и на много други места.

Високоскоростният Jet Towel използва въздушни струи, за да изсуши Вашите ръце, като по този начин изключва необходимостта от употреба на хартиени кърпи за подсушаване, както и свързаните с тях отпадъци.

Всички части, които имат контакт с вода, като изсушителния сектор, резервоара и дренажните канали (за отпадъчна вода), са подложени на антибактериална обработка, за да се осигурят високо хигиенични условия.

Моторът е ключова част от  Jet Towel – Mitsubishi Electric създаде издръжлив, висококачествен DC мотор създаден да бъде използван 400 пъти дневно в продължение на 7 години.

При всички модели може да се избира между високоскоростна и стандартна настройка. Високо оценен за своите санитарни характеристики, Jet Towel е еднакво популярен както за корпоративни сгради, така и за търговски обекти.

 Спестява Ви средства и подобрява чистотата

Елиминирането на хартиените кърпи Ви спестява пари, както и подобрява чистотата и хигиената в тоалетните.

Изсушава ръцете Ви бързо

Изсушава ръцете само за 9-13 секунди, използвайки струи въздух от всяка страна на ръката, значително по-бързо от други високоскоростни модели.

Икономичен

Елиминира разходите за труд и консумативи.

Енергийноефективен

Технологията Jet Towel постига оптималния баланс между скоростта на въздуха и обема за по-голяма ефективност на сушене.

Тиха работа

Минимизирайте смущенията с устройства, които работят толкова тихо, колкото 56 dB, нивото на звука на среден разговор.

Чисто и хигиенично

Изцяло безконтактно сушене. Иновативният дренажен резервоар и антимикробните добавки възпрепятстват развитието на бактериите.

Удобен за потребителя

Зоните за сушене на ръка са просторни и включват широки горни и странични отвори. Скоростите на въздуха се поддържат на разумно ниво за удобно сушене.

Jet Towel – Slim Серия

Jet Towel_Slim

Нашият водещ модел от 9-то поколение с двойна дюза е невероятно тих при стандартни скорости и разполага с по-силни предни и задни панели за по-голяма устойчивост на удар.

Изсушителят е отворен от двете страни, което позволява лесен достъп на ръцете до уреда, без да се докосва устройството. По този начин изсушава едновременно предната и задната част на ръцете с двоен въздушен поток.

 • Бързо изсушаване

Сухи ръце за 11 секунди или по-малко.

 • Ултратих

Ниво на шум от 56 dB наподобява нормален разговор.

 • Дизайн

Дренажният резервоар и антимикробната добавка премахват микробите.

 • Удобен за потребителя

Просторни зони за изсушаване.

 • Дълъг живот на употреба

Живот на мотора повече от 7г. и устойчиви на удар панели.

 • Лесна поддръжка

Поддържа подовете сухи и изисква само периодично изпразване на дренажа.

  Jet Towel – Mini Серия

Jet Towel_Mini

Компактните модели се вписват в тесни пространства и разполагат с голяма площ за сушене, идеална за малки деца или хора в инвалидни колички. Поставката за улавяне на вода и резервоарът за източване предотвратяват изтичането на водата от уреда по време на употреба.

 • Компактен дизайн

Малките тела са отлични за помещения с ограничено пространство.

 • Гъвкава инсталация

Инсталирайте над плотове и върху нехидроизолирани стени.

 • Удобен за потребителя

Голямата площ за сушене и резервоара за улавяне на вода правят сушенето лесно.

Jet Towel – Smart Серия

Jet Towel_Smart

Изсушители за ръце Jet Towel Smart Серия са една от иновациите на  Mitsubishi Electric. Те са компактни, издръжливи и мощни, което ги прави подходящи за широк спектър от приложения.

Тази серия позволява сушенето на ръцете да е под самото тяло, като запазва пода сух, а въздушната струя е насочена далеч от потребителя, пазейки дрехите от намокряне.

 • По-интелигентно сушене

Ненадмината скорост на сушене от 9-12 секунди и ниска консумация на енергия.

 • Издръжливост

Корпусът издържа над два пъти повече от средното въздействие.

 • Удобен за потребителя

Голяма площ за сушене и дюза за сушене на двете ръце.

 • Интелигентен дизайн

Наклонената горна част предотвратява натрупването на отпадъци върху уреда.

 • Персонализиране

Предлага се в персонализирани цветове при големи поръчки и може да включва вашето лого за отличителен облик.

 • Лесна поддръжка

Поставянето на въздушен филтър позволява бързо и лесно почистване.

 

Източник: https://jettowel.com/

7 причини да инсталирате климатик във Вашия имот

блог.png

С постоянното покачване на температурите, всеки от нас търси най-ефективния начин да се разхлади без сметките му за електроенергия драстично да се повишат. Климатиците са не само достъпни, но са също така и много ефективни. Не заемат много място във Вашия дом и се предлагат в широк диапазон от модели, размери и дори дизайн.

Предлагаме Ви 7 причини, поради които да инсталирате климатик във Вашия имот:

 1. Достъпни

В днешно време климатиците са все по достъпни и в този ред на мисли клиентът е свободен да избере възможно най-изгодния за него вариант според бюджета, нуждите си и помещението, в което ще бъде инсталиран.

 1. Енергийноефективни

Ако искате Вашият дом да остане прохладен за дълго време, без това да доведе до големи енергийни разходи, един климатик е най-добрият вариант. Когато правите проучване какъв точно да закупите, винаги се интересувайте от неговия енергиен клас.

 1. Лесни за инсталация

Въпреки че всеки един монтаж е строго индивидуален и може да се различава според особеностите на обекта, ако се доверите на добри специалисти, няма да имате никакъв проблем.

 1. Универсални

Климатичните системи намират приложение в различни по вид помещения. В зависимост от типа, те реално могат да се използват във всяко помещение във Вашия дом: спалня, кухня, кабинет, както и във фитнес залите, театри, офиси, индустриални помещения  и много др. Разбира се, изключително важно е да съобразите необходимата мощност според големината на помещението, което ще се охлажда или отоплява.

Ние от ClimaCom можем да Ви предложим дори и прецизна климатизация за Вашия IT бизнес. M-серията MSY-TP на Mitsubishi Electric с хладилен агент R32 е идеален за малки компютърни зали или сървърни помещения, които изискват по-специфично охлаждане.

MSY-TP има изключително висока охлаждаща мощност – до -25ºC външна температура на въздуха.

Той е компактен, със стилен бял дизайн и висока енергийна ефективност. Предлага се и опция за вграден Wi-Fi интерфейс, който позволява управление дори от разстояние чрез MELCloud приложението на Mitsubishi Electric.

MELCloud e част от ново поколение безжични контроли. Достъпът до Вашите климатични системи Mitsubishi Electric и техните контроли никога не е бил толкова лесен и сега е възможен от разстояние чрез компютри, таблети и смартфони.

Повече информация за продукта може да откриете на посочения линк: https://climacom.com/bg/produkti/precizna-klimatizacija/msy-tp

 1. Разнообразие

Разнообразието е ключов фактор и ние от ClimaCom можем да Ви предложим много модели с различен и елегантен дизайн на вътрешните тела. Това позволява да имате повече гъвкавост при обзавеждането на Вашето помещение, а защо не и да внесете  нужния акцент.

Например, климатиците от сериите MSZ-LN и MSZ-EF се предлагат в няколко цветови варианта и работят с иновативния, енергийноефективен хладилен агент R32.

Повече информация за тях може да откриете на следните линкове:

 1. Характеристики

Има толкова много и различни функции, които климатиците могат да предложат в наши дни. Дори някои от тях да Ви изглеждат ненужни и сложни, веднага след като ги разучите ще разберете, че не е така. Някои от основните функции на климатиците на Mitsubishi Electric са: “Седмичен таймер”, „Автоматичен режим на вентилация“, „WiFi интерфейс“, „Plasma Quad Филтър“.

 1. Компактни

Климатиците не заемат много място в помещението. Разбира се, техните размери варират, но в зависимост от пространството, в което ще се монтират и техния тип, деликатно се съчетават с интериора.

Ако не искате или нямате възможност да инсталирате у дома климатик за стенен монтаж, то моделът MFZ-KJ на Mitsubishi Electric e идеалният алтернативен избор за подов монтаж. С изчистени, ясни линии и силно редуцирана дълбочина, подовите тела RapidHeat са перфектната опция за дискретно отопление с крайстенен монтаж.

Повече информация за продукта ще откриете на следния линк: https://climacom.com/bg/produkti/m-serija/podovi-klimatici/mfz-kj

За повече информация относно продуктите на Mitsubishi Electric, може да посетите нашия сайт: www.climacom.com

 

 Източник: https://airconadvisory.com/7-benefits-of-installing-an-ac-unit-in-your-property/

Климатикът – елегантното и ефективно допълнение към Вашия дом

ClimaCom232EFPremium.png

Климатикът е страхотна инвестиция за Вашия дом. През студените зимни месеци ще Ви осигурява топлина и уют, а през горещите летни дни – прохлада и комфорт. Закупуването на нов климатик е супер идея, дори и за жилище, което бихте искали да продадете, тъй като ще увеличите стойността му и ще подсигурите удобството на бъдещите му собственици.

Много от нас инвестират в други, по-скъпи интериорни проекти, но актуализирането на климатичната система в дома Ви е интелигентна стъпка, която ще Ви помогне да спестите енергия и средства, докато живеете в него.

Изберете климатик, който ще увеличи стойността на Вашия дом

Много експерти по недвижими имоти смятат, че по-голямата част от купувачите очакват климатичната система да работи перфектно, когато купуват имот, така че актуализирането й може да се окаже необходимо, ако искате да привлечете по-голям интерес. За да сте сигурни, че сте избрали подходящия климатик, трябва да имате предвид няколко важни фактора:

Правилният размер климатик

Едно от първите неща, които трябва да имате предвид при закупуването на нов климатик за Вашия дом е неговият размер. Задължително се консултирайте със специалист, за да сте сигурни, че Вашият дом ще се отоплява и  охлажда правилно. Закупуването на по-голямо тяло ще бъде едновременно загуба на пари в енергия и разходи за оборудване. От друга страна, покупката на по-малка климатична единица ще доведе до проблеми при запазване на правилната температура във Вашия имот.

Заменете стария и износен климатик с нов

Понякога ремонта на остарял и износен електрически уред, не е по-добрият вариант, в сравнение с подмяната му с нов. Климатиците на Mitsubishi Electric се отличават със своята енергийна ефективност и качество. Благодарение на голямата дилърска мрежа, с която разполагаме в страната сме винаги до Вас.

Може да намерите нашите дистрибутори тук: http://climacom.com/pages/dealers/0

Енергийна ефективност

Новите собственици на жилища търсят енергийноефективни домове, за да им помогнат да спестят пари и да направят нещо за околната среда, докато са в него. Един от най-добрите начини да направите Вашия имот по-зелен е чрез закупуване на енергийноефективен климатик. Това ще Ви помогне да привлечете повече потенциални купувачи и да поставите имота си в челните редици на пазара.

След като сте решили да закупите подходящият климатик за имота си, трябва също да вземете предвид важността на правилното инсталиране. Климатичните системи изискват внимателна инсталация, за да работят правилно и ефективно в продължение на много години.

Освен енергийноефективни, климатиците на Mitsubishi Electric са и изключително стилни и модерни. Серия EF-Kirigamine Zen, са разработени в три елегантни цвята – черно, бяло и сребристо и допълват идеално модерния домашен интериор. Съчетавайки ниска консумация на енергия с тиха, но мощна работа, тези модели предоставят най-добрите решения за различни интериорни проекти. Всички климатици от серията достигат клас А на енергийна ефективност, а нано-платиненият филтър има антибактериален ефект.

Името на продукта “Kirigamine Zen” е олицетворение на холистичния подход при тази нова продуктова иновация – Киригамине е равнинна област в Япония, известна със своята непокътната природа, а Дзен е синоним на хармония, мир и благосъстояние. Стенните тела притежават стил и елегантност.

Климатиците от серията „Kirigamine Zen” може да намерите тук: http://climacom.com/products/item/958

Източник: https://airconadvisory.com/adding-value-to-your-home-with-an-airconditioning-unit/

Защо климатиците на Mitsubishi Electric са чудесен избор за офиса

ClimaComMultisplitArticle.png

Ето защо климатиците на Mitsubishi Electric са известни със своите качества и ефективност.

С мисията на Mitsubishi Electric да създава най-качествените охлаждащи и отоплителни продукти, не е изненадващо, че климатиците на Mitsubishi Electric придобиват огромно признание по целия свят. Това е особено вярно за офисите, където трябва постоянно да се поддържа подходящата температура и климатиците на Mitsubishi Electric могат да бъдат най-правилното решение. Ето няколко причини, поради които може да искате да се сдобиете с климатик на тази марка.

Край на споровете в офиса

Проучвания, проведени през последните няколко години, са открили, че температурата в офиса може да повлияе на производителността на служителите. В действителност, едно изследване показва, че един на всеки пет служители е спорил с колега за управлението на климатика и 18% от анкетираните работници са признали, че тайно променят температурата, за да отговаря на техните предпочитания. Но с климатиците от серията MSZ-LN това не трябва да бъде проблем.

Новите климатици на Mitsubishi Electric помагат за намиране на правилната температура

Както се очаква от Mitsubishi Electric, новите климатици са оборудвани с най-новите иновации в охлаждането и отоплението. Всеки MSZ-LN има капацитет за охлаждане до 6.1kw и е проектиран за оптимална работа на разходите и енергийна ефективност. Разполага с вграден 3D i-see сензор и независим контрол на ламелите, като чрез термография сензорът улавя и човешкото присъствие.

Новите климатици на Mitsubishi Electric са изключително стилни

Серията MSZ-LN притежава луксозен дизайн и по-висока енергийна ефективност. Вътрешните тела се предлагат в четири цвята: червено, черно, перлено бяло и естествено бяло – всички те са идеални за всяко офисно пространство. Те също така идват с елегантни дистанционни управления в цветове подходящи за всеки един Diamond климатик. Продуктовата гама на LN включва и технологията на подмяна на Mitsubishi Electric, чрез която съществуващ тръбопровод може да бъде пригоден за преустройването на офиси и търговски обекти, за да намалите разходите си, когато ги инсталирате. Освен това, моделът притежава изключително тих режим на работа от 19 dB(A).

Mitsubishi Electric също така са проектирали серията MSZ-LN така, че да изискват по-малка поддръжка. Plasma Quad Plus филтърът използва мощна плазмена технология, която неутрализира дори микроскопичните частици във въздуха, докато двойното покритие на топлообменника, вентилатора и въздуховода предпазва от натрупването на прах и мръсотия.

Повече информация относно серията MSZ-LN, бихте могли да откриете на: http://climacom.com/products/item/1751

 

Източник: https://airconadvisory.com/why-mitsubishi-electric-air-conditioners-are-a-great-choice-for-offices/

Новите външни тела City Multi VRF – серия YNW

ClimaCom Mitsubishi Electric CityMulti.png

Външните тела VRF на City Multi от най-новата YNW серия осигуряват до 33% по-висока сезонна енергийна ефективност от предходния модел и използват до 30% по-малко хладилен агент. City Multi гарантира пълно съответствие с директивата 2021 ErP, като същевременно намалява материалите, времето и труда, необходими по време на инсталацията.

Най-новите системи на City Multi предлагат до 33% по-високи SEER стойности и до 19% по-високи стойности на SCOP, благодарение на новопроектирания scroll компресор с многопортов механизъм и разширен обхват на управление, преработена концепция за потока на хладилния агент и цяла серия от допълнения, свързани с дизайна. Те са най-модерното енергоспестяващо решение за климатизация и отопление, както за по-сложни проекти, които изискват променливо охлаждане и отопление (Y-серия), така и за постигане на едновременно охлаждане и отопление с топлинно възвръщане, само с два тръбопровода (R2-series).

 Високопроизводителен BC-контролер

Сред основните иновации в системите City Multi VRF R2 е напълно обновеният разпределител на хладилен агент (master BC-Controller). Това включва по-голям капацитет за свързване на външните тела, позволява свързването на до 11 BC подконтролера и това дава възможност за дължини на тръбопровода и разлики във височините до 90 метра. Тъй като неговите размери са с 14% по-компактни от тези на предходния модел, BC-контролерът дава възможност за спестяваща пространство инсталация и помага на системата R2 да осигурява още по-гъвкава работа.

Подобрен комфорт

City Multi YNW поставя нови критерии по отношение на комфорта: редуцирани шумови нива, предлага специфичен за местоположението контрол на шума, като същевременно свежда до минимум възможно намаление на производителността. Новите външни тела достигат своята работна температура само за 30 минути след студен старт, постигайки поне 50%  отоплителна мощност, дори по време на процеса на размразяване. И накрая, USB портът осигурява удобен достъп до операционната система за данни.

Лесен монтаж

R2 серията на City Multi VRF системите на Mitsubishi Electric е единственото в света решение, което позволява едновременно охлаждане и отопление с топлинно възвръщане, само с два тръбопровода. Това значително намалява количеството на тръбопроводите, материалите и работата, необходими по време на монтажа. Количеството на зареждания хладилен агент на новия BC-Controller също е с до 30% по-малко, предлагайки значителни предимства по отношение на начин на  доставка, намаляване на разходите, сертифициране на сградите и инсталацията на място.

10-те най-често задавани въпроси за термопомпените системи Ecodan?

ClimaCom FAQ Ecodan.png

1.Какво представлява системата Ecodan?

Системата Ecodan е оборудвана с инверторен компресор, което означава, че тя ще произвежда точно толкова енергия, колкото е нужна в момента, не повече и не по-малко. Това става чрез регулиране на честотата на компресора на малки стъпки.

2. Топлата вода ще бъде ли достатъчно топла?

Не съществува осезаема разлика в доставената топла вода. Ecodan системите могат да предоставят вода с температура до 60°C, дори при -25°C без допълнителни електрически нагреватели.

3. Ecodan ще работи ли при минусови температури?

Да, термопомпата Ecodan функционира при ниски температури, дори и при -25°C. Системата е проектирана да работи с оптимално ниво на ефективност по всяко време на годината. Технологията, която използва, автоматично ще настрои системата така, че никога да не използва повече енергия отколкото е необходимо в даден момент, създавайки един от най-енергоефективните методи за отопление на дома и осигуряване на топла вода за битови нужди.

4. Шумни ли са термопомпите?

Някои термопомпи са по-шумни от други. По-старите технологии, като тези с компресори с фиксирана скорост, са значително по-шумни в сравнение с новото поколение инверторни термопомпи. Ecodan е лидер на пазара и се отличава с шумово ниво от 45dB на 1м разстояние и при пълна мощност на системата. Много други термопомпи имат ниво на шумови емисии с 3dB по-високо от това на Ecodan. Тази разлика може да не звучи значителна, но измерено по логаритмичната скала 3dB увеличават шума двойно.

5. По какво се различава термопомпата Въздух – Вода от термопомпата Земя – Вода или Вода – Вода?

Термопомпите Земя – Вода или Земя – Въздух черпят от абсорбираната в земята енергия, докато термопомпите Въздух – Вода „улавят“ топлинната енергия във външния въздух, която се подновява ежедневно от слънцето. Инсталирането на термопомпа Въздух – Вода е многократно по-лесно и много по-евтино.

6. Възможно ли е да се комбинират радиатори и подово отопление в една и съща система?

Да. Чрез интелигентното управление на термопомпата Ecodan и инсталиран допълнителен смесителен вентил, може да бъде поддържана различна температура в радиаторите и в подовото отопление.

7. За кои видове имоти са подходящи термопомпите Въздух – Вода?

Термопомпите Ecodan са подходящо пълно или частично решение за по-голямата част от съществуващите жилища и нови постройки, които имат добра топлоизолация. За да се постигне максимално ниво на енергийна ефективност, имотът е добре да разполага с двоен стъклопакет, подова и таванна изолация, както и стени с въздушен изолационен слой. Термопомпата от своя страна трябва да има необходимата мощност, за да отговори на максималното потребление на топлинна енергия на имота при най-неблагоприятни (студени) условия.

8. Може ли термопомпата Въздух – Вода да се използва в комбинация с други технологии?

Да, с помощта на подходящи системи за управление, термопомпата може да работи както като помощен източник на топлина, така и като главен, в комбинация с всеки друг агрегат или възобновяем енергиен източник.

9. Лесно ли се инсталира термопомпата Ecodan?

Много строители използват термопомпени системи в новото строителство. Дори и да не притежавате новопостроен имот, Ecodan лесно може да бъде пригоден към вече съществуващата Ви постройка, като монтажът и настройката ще отнемат на един квалифициран инсталатор от 1 до 2 дни.

10. Каква е мощността на системата Ecodan и от какво захранване се нуждая?

Ecodan може да предостави от 5kW до 23kW отоплителна мощност. Тъй като е проектирана за бита и употреба в домашни условия, е подходящо монофазно или трифазно захранване, в зависимост от модела.

MELCLOUD WIFI АДАПТЕР ОТ MITSUBISHI ELECTRIC – КОНТРОЛЪТ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ

ClimaComMelCloud Mitsubishi.png

Мечтали ли сте си някога да контролирате температурата в дома си, без дори да ставате от дивана? Искало ли ви се е да се прибирате във вече затоплен дом през зимата или вече охладена стая през горещите летни дни?

Всичко това сега е възможно с WiFi адаптера на Mitsubishi Electric!

MELCloud e част от ново поколение безжични контроли за климатични и отоплителни системи. Достъпът до Вашите Mitsubishi Electric уреди и техните контроли никога не е бил толкова лесен и сега е възможен от широка селекция компютри, таблети и смартфони.

MELCloud позволява на потребителите лесен контрол, дори когато са на път или си почиват на дивана вкъщи. Софтуерът позволява лесна визуализация на настройките за икономична работа на климатика. Също така са възможни дистанционно управление и контрол на системите във ваканционния Ви дом.

В случай на проблем с климатика, има функция, която Ви уведомява по имейл. Също така MELCloud предоставя информация за местната прогноза за времето, както и данни за контакти със сервизи за обслужване на клиенти.

Необходим е оригинален WiFi адаптер от Mitsubishi Electric, за да се свърже вътрешно тяло или отоплителна система към MELCloud. WiFi адаптера се свързва безжично към Вашия рутер.

5 Причини да контролирате температурата с Wi-Fi

 1. Вашият дом е Вашият рай – не и когато сте принудени да търпите студ или жега в него. Нищо не може да развали спокойна и релаксираща вечер у дома, така както проблеми с температурата.
 2. Лесен за употреба: Може да бъде настроен да работи както със смартфони, така и с компютри. Ако сте на дивана и пишете съобщение или проверявате Facebook, няма нужда да ставате, за да настроите температурата. Контролът е във Вашите ръце.
 3. Без грозни кабели: Нали това е целият смисъл от безжичната технология? Без грозни кабели, сложни инсталации, без притеснения от гризачи или ръжда. Безжичната технология осигурява ново ниво на свобода и гъвкавост.
 4.  Контролът е във Вас: Безжичната система Ви осигурява пълен комфорт и няма нужда да ставате, когато в стаята стане хладно или горещо. Просто настройте температурата чрез Вашия телефон или компютър.
 5. Спокойствие: Дали ще отсъствате през деня заради работа или през цялата седмица заради ваканция, може да контролирате температурата, където и да се намирате. Това Ви позволява да намалите климатика, когато никой не е вкъщи. И така докато спестявате, имате възможност да постигнете истински оазис у дома.

 

Разгледайте предлаганите от нас продукти на: http://www.climacom.com